top of page

Lief zijn voor jezelf

Niemand anders kan lief zijn zoals jij dat kan voor jezelf. Door jezelf niet lief te hebben ren je weg voor de reden waarvoor je hier bent. Jij bènt liefde. Maak de wereld mooier door dit gevoel toe te staan, maak joù wereld mooier. Geef water aan wat jij wilt laten groeien, door aandacht te schenken aan wat jij belangrijk vind. Het begint ten slotte bij jezelf. Sta jezelf toe gelukkig te zijn met alles wat er op dit moment is in jou leven. En gun jezelf te ontplooien in je leven. Je bent het waard om gelukkig te zijn, je mag er zijn. Je bent er al, je hoeft het alleen toe te staan. Ik geloof dat we een missie hebben in het leven, dat alles wat we mee maken ons verder brengt tot bevrijding van ons ego.

En die missie.. daar komt het dan neer op het vinden van je passie. Wat kun jij het leven geven? Passie is compassie, compassie komt vòòr passie. Je hebt het nodig om je passie te vinden. Daarna komt de kennis als vanzelf. En compassie, dat is liefde voor jezelf kunnen voelen. Geloof en vertrouw er maar op dat jou essentie in al zijn eenvoud liefde is, dat je het wellicht verdrong door alle strenge regels van vroeger en de patronen die je leerde van jongs af aan, die je gegeven zijn bij je geboorte maar ook door de dingen die je hebt mee gemaakt gedurende de rest van je leven. Je hebt een soort muurtje om je heen kunnen bouwen waarin het veilig was.

Compassie tonen voor jezelf èn je muurtje zorgt ervoor dat je dat muurtje kunt afbreken en weer helder kunt zien.

Liefde heeft al die tijd verscholen gezeten achter het muurtje, zodra je het vertrouwen in jezelf terug krijgt zal ze steeds vaker naar boven kunnen komen. Luister naar je gevoel, laat het er zijn. Loslaten betekent niet dat je het weg duwen moet maar juist moet toestaan. Dan laat het joù los. Zoals ik leerde in Nepal, tijdens mijn reis; alles is tijdelijk, hecht geen waarde aan verleden en toekomst, leef hier en omàrm het verleden en je toekomstdromen op het moment dat het jou aandacht roept. Annica, wat verandering betekent in het Sanskrit. Alles verandert, hoe moeilijk het soms ook is om te accepteren..

Voelen waar joù grenzen liggen, proberen ze op het juiste moment aan te geven. Voelen wanneer het genoeg is, weer leren vertrouwen op je onderbuik gevoel. Dat ben je misschien een beetje verleerd maar probeer er maar eens wat vaker op te vertrouwen zoals je dat ooit deed als kind. Respecteer dat je grenzen hebt en dat ook jij een stem hebt in de wereld. Je wilt tenslotte leven naar je eigen wensen met jou normen en waarden. Ook jij mag van je laten horen.

Wees lief voor jezelf.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page