top of page

Concurrentie; geloof in jezelf!

Concurrentie, je ontkomt er niet aan. Zeker als je een eigen bedrijf hebt heb je te maken met dat knagende gevoel van "ben ik wel goed genoeg" en zal je jezelf vaak weer even terug moeten roepen naar het inwinnen van complimenten voor jezelf. Hoe oud je ook bent, waar je ook staat en wat voor werk je ook doet, iedereen is wel eens jaloers of vergelijkt zichzelf wel eens met iemand waar je eigenlijk gewoon naar op kijkt. Want.. dat knagende gevoel is juist iets wat je heel erg mag omarmen, het zegt iets over wat jij belangrijk vind in het leven of wat je heel graag zou willen hebben.

Het maakt duidelijk hoe weinig jouw gevoelens eigenlijk met de ander te maken hebben. Want.. het gaat immers om jou op dat moment, jij staat in contact met het gevoel van schaarste en gemis. Dat gevoel dat je iets niet hebt en dat de ander het wel heeft komt vanuit het gevoel dat jij iets mist en niet goed genoeg bent. We letten misschien wel op elkaar maar kijken op dat moment dus door de spiegel van gemis, daar is maar één manier voor te verzinnen. Vul deze leegte op met liefde en dus met een groot compliment voor jezelf! Yes, je wilt misschien wat slanker zijn en je wilt net zoveel klanten als jouw grootste concurrent. Als we even bij die klanten blijven, dan is het gevoel van meer klanten natuurlijk zodat jij je droomwerk kunt blijven uitoefenen. Heb je voor jezelf helder waar je sterke punten zijn? Zie jij iets in de ander als te rooskleurig en kijk je daarmee door de ogen van de realiteit of denk je iets te zien dat er misschien helemaal niet zo is als jij denkt? Iedereen, hoe lang je ook in jouw vakgebied zit, heeft last van onzekere gevoelens. Er zijn miljarden mensen op de aarde en we hebben allemaal wel iets met elkaar gemeen. Daarom juist is het ook zo belangrijk om te weten dat we op deze wereld genoeg voor iedereen hebben. Er is altijd wel iemand waar jij verschil voor uit kunt maken. Probeer eens een week bij jezelf na te gaan waar je eigenlijk jaloers op bent. Zijn het dingen die je eigenlijk verzint en te rooskleurig ziet of zijn het dingen waar je zelf misschien net even iets meer moeite (of juist niet!!) voor kunt doen? Je kunt namelijk ook te veel je best doen, vertrouw nou maar op het feit dat wat je doet goed genoeg is. Schrijf deze week nog even helder voor jezelf uit waar jij nou echt in uitblinkt en je zal zien dat er veel meer dingen zijn die je misschien te lang niet hebt belicht voor jezelf. Ga dus uit van overvloed, de overvloed van dankbaarheid in jouw leven. Vergeet schaarste, kijk om je heen.. tenslotte gaat het om verbinding met jezelf en met elkaar.

Probeer dan ook de ander, ja ook jouw concurrent, te gunnen wat jij jezelf gunt. Of.. misschien kom je er zelfs achter dat je jezelf minder gunt dan de ander. Kijk er vooral naar wat je jouw klant gunt. Dat heb je namelijk gemeen met je concurrent. In mijn geval, ik gun mijn klanten de persoon die hem of haar kan geven wat hij nodig heeft. Ik heb een zachte stem, kan goed vertellen. Mijn kracht ligt daardoor vooral in de geleidde meditaties en tijdens de practise ligt het in controle van de mind en het lichaam als geheel. En niet iedereen heeft dit nodig in z'n practise. Juist door te weten wat jouw kracht is kun je hierover spreken. Zoekt jouw klant iets anders, bijvoorbeeld de rust van een Yin yogales, dan weet ik de juiste persoon om mijn klanten naar door te verwijzen. Juist dat zorgt voor deskundigheid en dat verdient jouw klant. Want als je weet wat je krachten zijn, weet je ook waar je te kort komt. Dat is niet iets om je voor te schamen, dat is juist de mooiste vorm van zelfreflectie. Je kunt mensen enorm helpen door ze door te verwijzen naar de juiste persoon. Het feit dat ze jou om hulp vragen is immers niet voor niets. Daar spreekt ook professionaliteit van uit en wordt absoluut onthouden. Daarnaast zal ook de persoon waar deze persoon uiteindelijk zal komen verrast zijn over jouw doorverwijzing, en komt het als een boemerang effect weer naar je terug. Hetzelfde geldt voor jouw privé leven. Gun de ander het mooiste leven en wees blij voor elkaar. Want we redden het niet met elkaar naar beneden halen en praten over elkaar. Laten we eerlijk naar elkaar zijn en uitgaan van het beste voor iedereen. Het is een van de wetten van het Universum, alles komt bij je terug. Wees dankbaar voor wat je hebt en wees niet bang dat je niet zal krijgen wat je zo hard wenst. Het enige wat je hoeft te doen is vertrouwen dat er moois in het verschiet ligt voor jou. Ga uit van samenwerking met het universum en met de mensen die je bewondert. Als je jezelf opent voor andermans deskundigheid kunnen jullie elkaar misschien zelfs versterken. Haal de focus weg bij jezelf, denk aan je klant. Wat wil deze, wat kun jij bieden?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page