top of page

Mini cursus in het nu leven

Ga zitten, en ontspan je schouders. Stel jezelf in op dankbaarheid, wat heb je al? We denken vaak dat we dingen nodig hebben die we niet hebben. Maar.. waarom zou je iets nodig hebben wat je niet al hebt? Stel jezelf eens die vagen, waarom denk je iets nodig te hebben buiten je? Vraag jezelf eens die vraag: Waarom ben ik hier? Wat is mij iedere dag gegeven wat ik niet zie omdat ik druk ben met opvulling zoeken buiten mij? Je brengt jezelf op zo'n moment terug in het moment. Je voelt je adem, je kunt zien, je voelt je eigen handen en ruikt je omgeving.

Sta eens stil, wat voor kennis heb je opgegaan in je leven? Waar ben je allemaal geweest in je leven, misschien heb je wel geweldige reizen mee gemaakt. Wees dankbaar voor alles wat jou tot nu toe heeft gemaakt wie je nu bent. Dankbaarheid uit spreken zorgt dat je dankbaarheid gaat ervaren. We zijn soms te gehaast om te ervaren waar het echt om gaat, de aandacht voor elkaar.

Je kunt niet altijd bezig zijn met anderen en anderen ook niet met jou. Je zal geleid worden naar de behoeften die er echt toe doen. Het zal beetje bij beetje steeds duidelijker worden dat er behoeften zijn die er toe doen. Het universum zorgt ervoor dat je precies krijgt wat je nodig hebt om jou steeds iets lichter te maken. Ook wat, wie er op je pad komt en wanneer zal niets voor niets zijn. Heb je op een bepaald moment behoefte aan rust, dan zorgt het universum voor deze onbewuste aanwezige drang ernaar toe.

Een van de wetten, de wet van oorzaak en gevolg, is ook genoemd karma. Wat je jezelf onthoud zal blijven terugkomen in je leven totdat je het wel toe laat. Puur omdat je het verdient. Je hebt het misschien niet kunnen zien maar overal zal het verschijnen om jou uit je comfort zone, uit je bubbel te halen. Je kunt het jezelf makkelijker maken door je gewoon over te geven.

Voel de dankbaarheid voor samen zijn. De mensen om je heen, je kunt het voelen. Open je hart door te weten dat dit de essentie is van leven, aandacht. Dankbaarheid voelen voor je eigen groei, mildheid, liefde in loslaten en accepteren dat pijn er is. Soms zou je terug willen naar een bepaalde tijd, hoe het ooit was.. het zorgt ervoor dat we kunnen koesteren wat we meemaken, liefdevol terug kunnen kijken. Zien we dat alles wat tot nu toe is gebeurt omwille van onszelf was? Als wij niet voor onszelf zorgen doet het universum dat wel voor ons, onze intuitie.

We kunnen voor onszelf zorgen. Maar durf ook die zorg van anderen te ontvangen. Je hoeft geen schaamte te voelen als je naar oude tijden van je jeugd verlangt. Er is geen schuld en verlangen is een illusie. Alles is nu goed, alleen ons verstand laat ons denken dat we niet tevreden zijn. Wij zijn niet ons verstand, niet onze gedachten. We zijn juist wèl tevreden, we zijn namelijk liefde.

Je kunt jezelf niet waarderen als je jezelf identificeert met je gedachten, dit is namelijk van hot naar her rennen. Je gedachten zijn niet waar, welke gedachten je ook hebt. Ze zijn namelijk veranderlijk, je kunt ze sturen. Het gaat nooit in een rechte lijn. De waarheid zit verscholen in de stilte, juist niet in de gedachten door verwachtingspatronen van het verstand. Je eigen waarheid zit in overgave, juist niet hoeven na te denken bij wat je doet. Je zintuigen, het ritme van je dag stuurt je precies waar je zijn moet. Accepteer de dankbaarheid voor dit genoegen in het leven, we hebben veel minder in de hand dan we zelf denken. Dat roept misschien paniek op bij je, geloof me.. het leven is er juist om je te laten inzien dat je mag vertrouwen op een goede uitkomst. Ten goede.. van jou en iedereen hier op aarde. De reden dat er oorlogen zijn is omdat de wereld teveel controle vraagt.

Breng jezelf in de tevredenheid, ga terug naar een moment waar je heel erg blij was en naar een moment waar je de tijd volledig vergat.

Wees gelukkig met alles wat je leven iedere dag is. Je kunt opstaan, je benen geven je de kracht om te lopen, je ademt het zuurstof naar binnen en je mag de sensaties voelen van je zintuigen bij alles wat er op je pad komt. Je ogen laten je zien wat er gebeurt, je krijgt keuzes op je pad en mag zelf kiezen welk pad je gaat nemen, er zijn altijd dingen om je dankbaarheid te voelen, uit te spreken.

Lieve jij, sta jezelf toe te leven! Alles is precies goed zoals het is. Meer is echt niet altijd beter. Leer van jezelf en je leven te houden, tevreden te zijn. Dat is de essentie van leven, het delen van jou tevredenheid omdat je gelukkig bent. Straal je tevredenheid uit, dan gun je jezelf de vrijheid van ruimte. Alles is ruimte, alle ruimte schep je zelf.

Wees dankbaar voor je adem, zie de kleine dingen in het leven als de grootste wonderen in het leven. Vrijheid is wat je doet met wat jou is aangedaan. Vast blijven houden aan wat ooit was houd je in je oude processen van teleurstelling en schaamte.

Jij bent niet je verleden en ook niet je ego, je gedachten. Vrijheid vind je overal. In een relatie, buiten een relatie, het maakt geen verschil omdat jij beslist wat vrijheid is. Als je oprecht voor jezelf wilt zorgen moet je verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven. De vrijheid is niet de ruimte buiten je.. maar de ruimte die je binnenin voelt. De ruimte zonder randen, de ruimte waarin leegte slechts een woord is.

Dit.. is de essentie van meditatie. Ervaren dat je niets nodig hebt, dat alle wijsheid binnenin je te vinden is. En daarbij het rustig maken van de bezorgde stem in jou. De stem van je ego, die jou niet altijd de meest fijne dingen toe zegt. Meditatie zorgt ervoor dat je jezelf leert te begrijpen, vanuit liefde. Het leert je te vergeven wat je ooit deed, dingen een plek te geven. Het leert je dat je niets, dan je adem, nodig hebt om er te zijn. Je bent al heel, je hebt niet anders nodig.. dan je Zelf. Dan wordt het leven een keuze, ervaar je steun en eenvoud in ieder moment. Juist daar is geluk te vinden, in het niets. In een rustige adem stroom. Heb het leven lief!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page