top of page

Identificatie met je gedachten

Door je te identificeren met je gedachten zit je vast aan de oude patronen. Bevrijd jezelf door je te richten op je ademhaling. Je bent niet je gedachten, er zijn wel gedachten en dat is iets heel anders. Je adem is het middel om je in het nu terug te brengen. Die zal er altijd zijn om je terug te kunnen halen vanuit verstand, je identificering met de gedachten die er langs komen op het moment. Je kunt jezelf, je ego ontmaskeren door naar het gevoel van onrust toe te gaan, te voelen, los te laten door in te zien dat je niet je ego bent, door afstand te zien tussen het bewustzijn en leven vanuit je hart of de angst gecreëerd door het ego. Het zal je altijd laten doen denken dat je in een hokje te plaatsen bent. Dat je iets moet zijn, je bent niet de kwaaltjes die je hebt, ze zijn er wel, je bent niet perfect, je bent goed zoals je bent, je bent niet gehaast, er is haast. Het ego, het verstand wil dat je je identificeert zodat je niet open staat voor de liefde van het hart, voor het leven. Het is er bang voor.

Het ego wil kosten wat het kost controle houden en zal je steeds laten zien dat het gelijk heeft gehad door terug te gaan naar herinneringen, waar het de controle had en waar het mis gaat. Zo dat je blijft geloven in gedachten die je uit de liefde en het vertrouwen halen.. Kies voor je ademhaling en je laat het ego z’n eigen frustratie maar handelen. Dat is niet iets van jou, laat het daar. Je bent niet je verstand en daarom ook niet je gedachten.

Zie je dat je gedachten veranderen zodra je er geen aandacht aan schenkt? Je ze direct veranderen kunt, misschien zelfs streng toespreekt dat het praatjes zijn en je niet luistert. Je bent niet een negatief persoon, je bent van nature positief gestemd maar gelooft helaas nog te vaak deze praatjes. Werk de gedachten tegen door ertegen in te spreken. Je kunt jezelf helpen door te voelen, door via mediatie je gedachten slim af te kunnen zijn, meditatie traint je eerlijkheid, je helder horen. Leer te luisteren, de hele dag door. Blijf met beide benen op de grond staan en luister naar jezelf. Gooi zorgen van je af door te luisteren wat je op dit moment nodig hebt. Niet alles hoeft in een keer. Jezelf liefhebben is weten wanneer maat te houden. Tevreden zijn met wat je hebt, soms iets meer, soms iets minder. Wij zelf kiezen de poort tot welke ingang we nodig hebben op welk moment.

We kiezen waarvoor we staan, we kiezen wat onze waarheid is. Het leven laat ons constant die bevestiging zien. Wat je gelooft, vormt de wereld om je heen. We weten wat ons kracht geeft en door onszelf dit alles te gunnen zal het naar ons toe komen zonder er moeite voor te doen. Wat je zoekt.. zoekt jou. We kiezen waar we aandacht aan willen geven. Je spreekt onbewust de richting naar hetgeen je wilt bereiken, wees jij je daar maar eens wel bewust van!. Leer te voelen, luisteren, voelen, luisteren. Houd van jezelf want waarom sta jij jezelf toe in het tegendeel te leven? Wat kies je? Wat is jouw waarheid? Blijf je zwart wit of kies je voor grijs? Probeer het uit, loop maar eens weg van je eigen waarheid, en zie.. dat er veel meer kleur is. Je wens uitspreken is genoeg, ernaar leven dat komt.

Het universum zorgt er ook voor dat je afwezig kunt zijn zodra je teveel op zoek bent. laat de boel soms gewoon even de boel. Laat los dat ego dat constant op zoek is naar vertrouwen. Het is er al. Alleen het ego doet meer willen. Met onverholpen situaties van dwang naar meer zal je het niet krijgen. Je krijgt als je het jezelf gunt en de tijd rijp is, je deze les in ziet. Je hebt namelijk de tijd nodig om te ordenen, net zoals jij en iedereen. Je hebt tijd nodig om het oude los te laten.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page