top of page

De drie relatie vormen

Vrouwen zoeken liefde, mannen zoeken vrijheid. Als zij elkaar kunnen helpen naar de ultieme relatie te komen, zal de zoektocht verdwijnen. Ze halen elkaar uit de illusie dat de zoektocht uiteindelijk het doel zal bereiken. Een man ervaart dan dat hij al vrij is en een vrouw ervaart dat de liefde die zij wenst al bij haar is.

Ik schets je hoe een vrouw haar groei in relaties doorgaat:

Fase 1: ze slikt haar eigen behoeften in, zoekt vervulling in eten of shoppen. Ze leeft op het oppervlakte en zoekt de liefde vooral buiten zichzelf. Ze weet nog niet dat de liefde in haarzelf zit. Ze twijfelt of ze niet meer moet geven om te kunnen ontvangen. En ze heeft daardoor een schuldgevoel, ze is afhankelijk van anderen om liefde te ontvangen.

Fase 2: ze is niet langer gefocused op haar buiten wereld. Omdat ze weet dat de liefde in haarzelf verkeerd, zoekt ze het ook vooral bij haarzelf. Ze is onafhankelijk en omarmt haar eigen mannelijke energie. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor haarzelf.

Fase 3: ze laat haar zoektocht en de oude relatievormen los. Ze ademt liefde, omdat ze liefde ìs. Ze ontspant in het moment waardoor ieder moment liefde is. Zij is de dansende liefdesenergie.

Ik schets je hoe een man zijn groei in relaties doorgaat:

Fase 1: hij wil iets hebben om genoeg te zijn. Denk aan geld, seks, materieel. Hij zoekt vrijheid door iets te krijgen en te pakken. Hij is vol van macht en ervaart tegelijkertijd een zeker vorm van gespannen schaarste.

Fase 2: de held van transformatie ontwaakt, hij weet wat hij wil en is tegelijkertijd angstig voor de dood. Hij is comfortabel in zichtzelf. Hij is een onafhankelijke man die vrijheid boven alles legt. Niet zal hij zijn vrijheid snel weggeven, hij houd altijd afstand voor het geval hij het kwijt zal raken. Zijn eigen plek is heilig.

Fase 3: hij leeft in het moment, vol verbinding en vrijheid. Hij is de held in zijn leven, hij is spontaan en krachtig. Hij leeft met het moment zonder hechting en zonder verwachtingen.

We zoeken bij elkaar de spiegels die we nodig hebben. Groeien in de relatie waarin jij zit kan alleen als je in dezelfde energie zit. Zitten jullie in dezelfde energie dan zit je in dezelfde fase. Als jij en je geliefde toe zijn aan de nieuwe stap, dan kun je samen die stap gaan ontdekken. Dit doe je door te zien waar je mee bezig bent, en bewustzijn te brengen in jullie doen en laten. Het kan zo simpel zijn, maar het is geen oppervlakte werk. Werken aan je eigenwaarde en doelen is belangrijk om een intieme relatie te kunnen hebben met elkaar. En daar heb je niet één maar twee mensen voor nodig. De zoektochten naar vrijheid en liefde stoppen zodra jullie elkaar bewust maken van de illusie van zoeken. Een mooie wijsheid: dat wat je zoekt.. dat is er al.

Als we het hoogste kunnen bereiken in de liefde, de intieme relatie, dan komen we erachter dat we niet langer hoeven te zoeken. Een man ìs dan vrij, en een vrouw ìs dan liefde. Dan opent zij zich als liefde in plaats van het te zoeken buiten haarzelf en/of anderen hier verantwoordelijk voor te maken. En een man die vrij is zoekt niet langer een weg naar rust en ontspanning, dan beseft hij dat het leven al rustig is en geen vulkaanuitbarsting nodig heeft om gelukkig te zijn in vrijheid. Wij kunnen elkaar daarin helpen, als geliefden dansend in het leven van liefde.

Ik wens je liefde en vrijheid,

Jolinde

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page