top of page

Zij is als de oceaan

Het is er blauw, helder blauw. Golven breken, de zon schijnt boven het water. Ze straalt, haar licht staat het toe naar buiten te reflecteren. Diepe gronden, diepe wateren. Het stroomt er en het beweegt. Zij, is als de zee.

Haar energie is groots en belichaamt het vrouwelijke in jou. Of je nu een man bent of een vrouw, als je de vrouwelijke energie kent dan weet je dat zij voelt als de golven op de oceaan. Het is de vraag of zij de golven is, of de zee in het geheel. De oceaan.. belichaamt het vrouwelijke. De boot die hierop dobbert als het mannelijke. Hoe voel jij je op de oceaan, kun je mee golven op haar energie. Vertrouwen op haar nukken en meedeinen als ze haar momenten heeft? Voel jij je vrij in de zee, of ben je op je hoede? Kun jij haar aan, als de diepte van de aarde om haar gronding te bieden en haar kracht te omarmen in plaats van te weren? Zij.. binnen in jou, is jòuw oceaan. Zij.. binnen in jou, is jòuw golvende binnenwereld van gevoelens en emoties.

Kun jij je over geven aan de altijd veranderende gevoelens van het vrouwelijke lichaam? Probeer je te zwemmen of kun je vol vertrouwen op haar dobberen.. Houd je vast vol angst, probeer je van de oceaan een zwembad te maken wat rustig blijft en toch zoveel minder leven bied?

Het vrouwelijke leeft in ieder van ons. Als jij een mannelijke essentie hebt, de seksualiteit van het mannelijke belichaamt, dan kan het heel goed zijn dat jij hier angstig voor bent. Het voelt alsof zij je zal overspoelen, daàr ben jij angstig voor. Je probeert haar in het zwembad te veranderen, vol kaders.. daar waar het rustig is en vertrouwd. Maar is het niet de zee die alle elementen in zich heeft waardoor jij op en top leeft en tijdens vakanties je lichaam hersteld van alles wat niet langer bij je hoort? Is het niet de zee die zorgt voor het opschonen van lichaam en geest? Is het niet de golvende wereld die het interessant maakt, net zoals we vroeger in het golvende zwembad water wachtte.. op de komende golven? Kunnen mannen, kan de mannelijke energie beter gezegd, vertrouwen op haar nukken en tegelijkertijd weten dat het uiteindelijk weer tot rust zal komen als hij haar vaste grond aan kan bieden.

Ben jij een vrouw dan weet je dat je van nature golvend bent, ben je een man dan kan het zijn dat jij niet alleen voor haàr golven weg duikt maar ook voor die van jezelf. Als een man zijn eigen vrouwelijke golven kan toestaan vol vertrouwen, kan hij dit ook voor zijn vrouw doen. Dit is wat de wijsheid van liefde leert, als een man zijn eigen gevoelens niet durft te ervaren zal hij dat ook voor zijn vrouw met moeite kunnen. Hij zal haar loslaten, misschien zelfs verlaten voor een vrouw die vlak blijft, omdat hij alleen de mannelijke energie vertrouwd. Anders bekeken kan haar golvende wereld een uitnodiging zijn om met die van hem zelf te oefenen..

Als vrouwelijke energie tegen gehouden wordt door de angst van haar man, dan stroomt haar vrouwelijkheid niet langer in haar zelf. Zij zal namelijk zijn angst voelen en dat wil zij niet. Een man in angst neemt afstand van haar en dàt is het laatste wat zij wil. Een vrouw heeft een zoektocht in haar leven: die van liefde. Als haar man haar die liefde niet kan geven omdat hij bang is voor haar golvende energie vol emoties en gevoelens dan zal zij niet alleen haar vrouwelijkheid in houden. De vrouwelijke energie in haarzelf inhouden betekent àlles inhouden wat haar kracht geeft. Haar intuitie, haar creatieve vermogens, haar vertrouwen, haar zorgzaamheid. Als hij in angst leeft, zal zij zich gaan aanpassen of hem verlaten.

Als een vrouw haar gevoelens daarentegen kan vrijlaten en haar man daar het anker in kan zijn, of de boot die op haar dobbert, dàn komen haar vrouwelijke krachten naar boven. Dan zal zij zichzelf kunnen zijn. Een man is gericht op doelen, analyse en een missie waardoor hij geneigd is om een oplossing te verzinnen voor haar probleem, haar gevoelens. Laat jouw man zijn armen openen als jij het moeilijk hebt, en alles zal oplossen. Het enige wat een man hoeft te doen is jou de liefde geven door middel van zijn lichaam. Zijn liefde aanwenden helpt het water in de oceaan te kalmeren. Er ontstaat aarding in haar gevoelsleven, net zoals water de aarde nodig heeft om in balans te zijn.

Pak dit eens op los van je partner, kun jij de mannelijke energie in jezelf als vrouw toe staan je te omarmen? Als vrouw kun je tijdens heftige gevoelens een anker creëren door de mannelijke energie toe te passen. Stel, je hebt een verdrietig gevoel, je voelt je niet goed genoeg. Het is dan heel erg gemakkelijk om in de mannelijke energie te stappen die gaat analyseren waarom het zo is. Maar wat we ook kunnen doen is het gevoel toe laten, zo rauw mogelijk toe staan wat er is. Niet analyseren, en ook niet dempen. Laat het bestaan, en open je voor liefde in je eigen hart. Alsof je jezelf aanvaard waardoor het àlsof in een pure liefde verandert. Dan ben je genoeg, omdat je gevoel zich als een golf kalmeert nadat de storm over is.

Vrouwelijkheid is het omarmen van alles wat de oceaan je brengt. Omdat je de oceaan bent en altijd zal zijn zolang je een vrouwelijke essentie draagt. Demp jezelf niet langer, wees de oceaan die alles in zich heeft om van binnenuit te stralen en te leven. Om te bewegen in volle liefde met jezelf. Waardering en ontspanning in alles wat er in de oceaan leeft. Omdat jij, de oceaan belichaamt. Wi ljij thuis zijn, ben dan de oceaan.

Als vrouwen oceanen zijn, laat haar of jezelf dan de oceaan zijn. Dobber op haar, maak van haar of jezelf geen zwembad. Hoe veilig dat ook voor hem is. Lieve vrouwen, jouw gevoelsleven hoort te stromen als de oceaan, en soms is het niet alleen hij die hier angst voor heeft maar is het jouw spiegel en jouw mannelijke energie die hier angstig voor is. Als je weet dat gevoelens jouw leven juist lèven geven zal je verbinding ervaren met je eigen vrouwelijke kracht. Dat is vrouwelijkheid: energie, beweging en diepte. Jij bent.. als de oceaan.

Ik wens je liefde en vrijheid,

Jolinde

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page